MERHABA

Merhaba! Bildiğiniz gibi ben, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeniyim. acemice de çocuk eğitimine arasıra yer vermeye çalışıyordum ama pek yeterli hissetmedim. Artık buradan bilgilerimi ve çocuğunuzla evde yapabileceğiniz etkinlikleri paylaşmaya çalışacağım. umarım çocuğunuzla kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmenize bir nebze olsun katkıda bulunabilirim.


Soldaki çizgi çalışmasının üzerine tıkladığınızda büyüyecek. Çıktısını alıp çocuğunuzla çalışabilirsiniz.

DİKKAT: Eğer çocuğunuz daha önce çizgi çalışması yapmadıysanız çalışmalardan önce kalem tutmayı gösterin ardından elinden tutarak çizgileri birlikte çizin. Bir süre tamamen düzgün yapmalarını beklemeyin ama her zaman ellinden tutarak öğretemezsiniz o yüzden elini bırakıp kendi başına yapabilme becerisini destekleyin.


Kelebek ve çiçeklerin olduğu etkinlik bire bir eşleştirme çalışmasıdır. Bu nedenle önce yunus balığının yolunu çizin. Çizgi çalışması bittiğinde yunus balığını boyayın istediği rengi seçerek balığın sınırlarını taşırmadan boyamayı gösterin ve boyamayı tamamlaması için destekleyin (bu çalışmaları kolaydan zora, basitten karmaşığa doğru gidecek.). Kelebekler ve çiçeklerin olduğu çalışmada da boyama yapmasına destek olun .

ÖNEMLİ:
Bu çalışmalar 5 yaş ve sonrası için ayrıca daha önce hiç bu tarz çalışmalar yapmamış çocuklar ve aileleri için elimden geldiğince detaylı açıklamalar vermeye gayret ediyorum. Anlaşılamayan veya farklı konularda bilgilere ihtiyacınız olursa bilgilerimi sizlerle paylaşmaya hazırım.

Hiç yorum yok: