ÇİZGİ ÇALIŞMALARI

Bu gün iki çizgi çalışması daha veriyorum. Salyangozlarla iki çalışma yapabilirsiniz. çocuğunuza hangi salyangozun büyük hangisinin küçük olduğunu sorup büyük ve küçük kavramlarını anlatabilirsiniz. (Tabi bunun için önceden çocuğunuza büyük ve küçüğün fiziksel olarak nasıl olduğunu anlatmalısınız örneğin iki farklı boy tabağı alıp büyük hangisine denir küçük hangisine denir anlatmalısınız. örneklerimiz artabilir fakat büyük ve küçüğün aynı nesnelerle olmasına dikkat edin büyük elma- küçük elma, büyük ayakkabı - küçük ayakkabı vb.)
Büyük ve küçüğü anlattıktan sonra büyük salyangozun evini ve küçük salyangozun evini ok yönünde çizip tamamlaya bilirsiniz. Çocuğunuz eğer isterse resmin geri kalanını boyayabilir.



Topların olduğu çizgi çalışmasının amacı ise çocuğunuzun çizgiyi takip edebilmesi ve yetişkin gibi kalem tutma becerisi edinebilmesidir. 5-6 yaşlarıda hatta daha ileri yaşlarda bile bazı çocuklar sağ ve sol'u kolayca öğrenemez öğrenseler bile karıştırırlar bu nedenle yönergeniz; topların olduğu sol taraftan ve en üstteki toptan çizmeye başlayalım olabilir.

NOT: Yönleri çocuğunuza öğretirken eğer kalemi sağ eli ile tutuyorsa;
-kalemi tutuğun elin sağ elin diyebilirsiniz. Kalemi sol eli ile kullanıyorsa; -kalemi tuttuğun elin sol elin diyin ve lütfen sağ elle yazması, yemesi için çocuğunuzu zorlamayın bırakın sol elini kullansın...

Hiç yorum yok: