ÇOCUKLARIM

























Çocuklarım sanat eserlerini yaratırken:)))

ÇİZGİ ÇALIŞMALARI

Bu gün iki çizgi çalışması daha veriyorum. Salyangozlarla iki çalışma yapabilirsiniz. çocuğunuza hangi salyangozun büyük hangisinin küçük olduğunu sorup büyük ve küçük kavramlarını anlatabilirsiniz. (Tabi bunun için önceden çocuğunuza büyük ve küçüğün fiziksel olarak nasıl olduğunu anlatmalısınız örneğin iki farklı boy tabağı alıp büyük hangisine denir küçük hangisine denir anlatmalısınız. örneklerimiz artabilir fakat büyük ve küçüğün aynı nesnelerle olmasına dikkat edin büyük elma- küçük elma, büyük ayakkabı - küçük ayakkabı vb.)
Büyük ve küçüğü anlattıktan sonra büyük salyangozun evini ve küçük salyangozun evini ok yönünde çizip tamamlaya bilirsiniz. Çocuğunuz eğer isterse resmin geri kalanını boyayabilir.



Topların olduğu çizgi çalışmasının amacı ise çocuğunuzun çizgiyi takip edebilmesi ve yetişkin gibi kalem tutma becerisi edinebilmesidir. 5-6 yaşlarıda hatta daha ileri yaşlarda bile bazı çocuklar sağ ve sol'u kolayca öğrenemez öğrenseler bile karıştırırlar bu nedenle yönergeniz; topların olduğu sol taraftan ve en üstteki toptan çizmeye başlayalım olabilir.

NOT: Yönleri çocuğunuza öğretirken eğer kalemi sağ eli ile tutuyorsa;
-kalemi tutuğun elin sağ elin diyebilirsiniz. Kalemi sol eli ile kullanıyorsa; -kalemi tuttuğun elin sol elin diyin ve lütfen sağ elle yazması, yemesi için çocuğunuzu zorlamayın bırakın sol elini kullansın...

SINIFIMIZDAN ETKİNLİKLER






































Sınıfımızda yaptığımız etkinlikleri sizlerle paylaşayım istedim.
Bir tanesi sınıfı paylaştığım arkadaşım Nalan'ın yaptırdığı etkinlikten. Kız ve erkek çocukları giydirmişler. Çocuklar çok güzel şeyler çizmişler.İlerleyen günlerde çocukların kalıplarınıda paylaşacağım.

Benim çocuklarım ise ellerinin kalıbını çıkardılar ve onlarla çiçek ve ağaç yaptılar. Sizlerde evde çocuğunuzun elinin kalıbını çıkarın eğer kesebiliyorsa kendisi kessin daha sonrada örnektekiler gibi uygun şekilde yapıştırın. Şimdiden söyleyeyim sizin de destek olmanız gerek çünkü gördüğünüz gibi biraz fazla el kalıbı kesmeniz gerekiyor.

çocuklarınızla eğlenceli vakitler. kolay gelsin :)

YIRTMA YAPIŞTIRMA ÇALIŞMASI


Yırtma yapıştırma çalışması; renkli kağıtların elde çeşitli boyutlarda yırtılıp bir resmin üzerine yapıştırılmasına denir. Hemen hemen herkes resim dersinde yapmıştır. Gene basitten ve tek renkten başlıyoruz. Kırmızı elişi kağadı ile elmayı yapacağız. önce çocuğunuza kağıdı yırtmayı gösterin bir miktar yırtıp biriktirisin ardından da yapıştırmayı gösterin. İlk çalışmalarda desteğe ihtiyacı olacaktır. Çalışmasını tamamlama alışkanlığı edinmesi hayatının tamamında çok önemli unutmayın. böylece çocuğunuz başladığı işi, ödevi, çalışmayı tamamlamayı öğrenecek. Ama bunu yaparken çocuğunuzu zorlamayın yapabileceği ve yaşına göre çalışmalar seçmeye dikkat edin. Çünkü seviyesinin üstünde ve zor faaliyetler çocuğunuzda başarısızlık duygusu pekişir ve bu duygu kendine güvenini zayıflatır. çocuğunuzun çalışmayı yapamadığını fark ettiğnizde birlikte yapalım teklifi ile çalışmasını tamamlamasına destek olun.

MERHABA

Merhaba! Bildiğiniz gibi ben, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeniyim. acemice de çocuk eğitimine arasıra yer vermeye çalışıyordum ama pek yeterli hissetmedim. Artık buradan bilgilerimi ve çocuğunuzla evde yapabileceğiniz etkinlikleri paylaşmaya çalışacağım. umarım çocuğunuzla kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmenize bir nebze olsun katkıda bulunabilirim.


Soldaki çizgi çalışmasının üzerine tıkladığınızda büyüyecek. Çıktısını alıp çocuğunuzla çalışabilirsiniz.

DİKKAT: Eğer çocuğunuz daha önce çizgi çalışması yapmadıysanız çalışmalardan önce kalem tutmayı gösterin ardından elinden tutarak çizgileri birlikte çizin. Bir süre tamamen düzgün yapmalarını beklemeyin ama her zaman ellinden tutarak öğretemezsiniz o yüzden elini bırakıp kendi başına yapabilme becerisini destekleyin.


Kelebek ve çiçeklerin olduğu etkinlik bire bir eşleştirme çalışmasıdır. Bu nedenle önce yunus balığının yolunu çizin. Çizgi çalışması bittiğinde yunus balığını boyayın istediği rengi seçerek balığın sınırlarını taşırmadan boyamayı gösterin ve boyamayı tamamlaması için destekleyin (bu çalışmaları kolaydan zora, basitten karmaşığa doğru gidecek.). Kelebekler ve çiçeklerin olduğu çalışmada da boyama yapmasına destek olun .

ÖNEMLİ:
Bu çalışmalar 5 yaş ve sonrası için ayrıca daha önce hiç bu tarz çalışmalar yapmamış çocuklar ve aileleri için elimden geldiğince detaylı açıklamalar vermeye gayret ediyorum. Anlaşılamayan veya farklı konularda bilgilere ihtiyacınız olursa bilgilerimi sizlerle paylaşmaya hazırım.